Glycine

Glycine is een eiwit aminozuur dat kan worden gevonden in het eiwit van alle levensvormen en is belangrijk voor de opbouw van eiwitten. Glycine is het eenvoudigste aminozuur in het lichaam en is niet optisch actief. In tegenstelling tot andere aminozuren, is dit het meest voorkomende aminozuur in zowel enzymen als eiwitten. Hoewel het meeste van dit aminozuur wordt gevonden in eiwitten, wordt het ook vrij aangetroffen in lichaamsvloeistoffen en in planten.

Waarvoor dient Glycine?

Aangezien het aminozuur voldoende wordt geproduceerd door het lichaam ten behoeve van zijn fysiologische behoeften, wordt het beschouwd als een niet-essentieel aminozuren.
Het is echter van essentieel belang voor de synthese van eiwitten, purines, peptiden, nucleïnezuren, porfyrinen, hemoglobine, creatine, glucose,  L-serine, adenosine trifosfaat (ATP) en andere aminozuren.

Het aminozuur Glycine werkt als remmende neurotransmitter in de hersenen en het ruggenmerg. Het speelt een belangrijke rol bij de preventie van musculaire degeneratie, het herstel van beschadigde weefsels door het hele lichaam, en verbetering van de glycogeen opslag. Het is een belangrijk aminozuur omdat, het indien nodig, zal synthetiseren en converteren uit serine en threonine om te zorgen dat het lichaam aan zijn fysiologische processen kan voldoen.

Oplosbaar

Glycine is een solide water oplosbare stof die een zoete smaak heeft en is ook bekend als aminoazijnzuur, glycocoll, sucre de gelatine en aminoethanolic zuur.

Welke voeding is rijk aan Glycine?

Glycine is ook te vinden in natuurlijke voedselbronnen. Natuurlijke voedselbronnen met een hoog gehalte zijn bijvoorbeeld vis, bonen, zuivelproducten en vlees.

Het is ook te vinden in zeewier, spirulina (gedroogd), zaden, zonnebloempitten meel (gedeeltelijk ontvet), sesam meel (vetarm), Soja-eiwit isolaat (kalium type), schelpdieren, kipproducten, rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees en lamsvlees.
Geschat wordt dat het normale dieet een dagelijkse hoeveelheid van twee gram glycine bedraagt.

Aminozuren Bestellen


Gerelateerd:
Info op Wikipedia


aminozuren