Carnitine

Carnitine zorgt voor een betere omgang van stress, zowel lichamelijke stress als mentale stress. Dit komt omdat carnitine een grote rol speelt in de stofwisseling van de dierlijke en plantaardige cellen, het geeft een betere energievoorziening van de hersencellen en geeft daardoor een hogere weerstand tegen stress.

Heel letterlijk genomen is de natuurlijk voorkomende verbinding carnitine geen aminozuur, maar is het meer een dipeptide dat voortkomt uit essentiële aminozuren lysine en methionine.Belangrijkste functie

carnitineDe belangrijkste functie van carnitine is vet omzetten in energie. Door de werking van het verbranden van vet en het verhogen van de vetstofwisseling wordt het ook regelmatig een ”fatburner” genoemd.

Diverse studies hebben aangetoond dat bij mensen met overgewicht een tekort aan carnitine kan ontstaan. In sommige gevallen is het slikken van het aminozuur dan een mogelijkheid.

Bij het sporten om gewicht te verliezen kan carnitine helpen om sneller vet te verbranden. Het zorgt ervoor dat de snelheid van het te transporteren vet verhoogd kan worden. Mannen hebben vanuit de natuur meer carnitine in hun bloed dan vrouwen. De behoefte is daardoor kleiner.

Carnitine & een gezonde huid

De huid heeft om zijn functie te kunnen uitvoeren, creatine nodig. Creatine zorgt voor nieuwe cellen, de stofwisseling van de huid en het bouwen van bindweefsel. Creatine bestaat uit de aminozuren arginine en methionine. Dat zijn weer onderdelen van carnitine zodat dit bestandsdeel een rol speel in het gezond houden van de huid.

Aminozuren Bestellen


Bekijk alle Arginine producten
Bekijk alle te bestellen producten

aminozuren