Creatine

Wat is creatine?

Creatine is een combinatie van de aminozuren arginine, glycine en methionine en wordt door in ons lichaam door de lever aangemaakt.
Creatine is geen steroïde, het is van nature aanwezig in de spieren en in rood vlees en vis, maar uiteraard in veel lagere niveaus dan in de poedervorm die wordt verkocht voor bodybuilders.

Aminozuren Bestellen

Hoe werkt creatine?

Creatine vermindert vermoeidheid door het transport van extra energie naar je cellen.
Adenosine trifosfaat of ATP, is de verbinding die je lichaam gebruikt voor energie.Als een spier samentrekt, breekt het een fosfaat molecuul af van het ATP. Hierdoor verandert ATP in ADP (adenosine difosfaat). Echter ADP is niet te gebruiken voor energie en je lichaam heeft maar een bepaalde hoeveelheid ATP. De oplossing is dat ADP een creatine fosfaat molecuul uit je lichaam om meer ATP te vormen.

Als je meer creatine fosfaat in je lichaam hebt – en dat heb je als je een creatine supplement neemt – kun je langer fitnessen en meer sets doen van, bv acht herhalingen in plaats van zes. Gedurende de periode, dat je zwaarder traint kun je je spiermassa vergroten.

Bijwerkingen van creatine.

Moet je zorgen te maken over de bijwerkingen van creatine als supplement?
Hier zijn de belangrijkste feiten en mythes over creatine.

 • Creatine is vergelijkbaar met anabole steroïden. Mythe.
  Steroïden gedragen zich als testosteron en zijn verboden bij de Olympische Spelen en in de professionele sport .
 • Creatine kan u helpen spiermassa op te bouwen zonder te sporten. Mythe.
  Het toont enige verbetering bij kinderen met spierdystrofie, zelfs als ze niet oefenen, maar het beste effect bij gezonde mensen wordt gezien als creatine wordt gecombineerd met krachttraining.
 • Creatine veroorzaakt maagklachten. Feit
  Maar het is zeldzaam. Studies tonen aan dat 5 tot 7 procent van de mensen last van buikpijn en of diarree krijgt.
 • Creatine helpt je sneller de 5Km te lopen. Mythe.
  Creatine helpt sporters om meer “snelle” spiervezels te ontwikkelen. sporters zoals hardlopers zullen daarom minder baat hebben van creatine als supplement.
 • Creatine veroorzaakt gewichtstoename. Feit.
  Maar dat is ook tevens het doel. Creatine is een molecuul dat een zeer sterke aantrekkingskracht voor water heeft, het trekt water in uw spieren, mede daardoor lijken ook de spieren groter en zul je zwaarder worden. Studies hebben aangetoond dat bij de meeste mensen een gewichtstoename van ongeveer 0,8 tot 2,9 procent van het lichaamsgewicht in de eerste paar dagen bij creatine inname voorkomt.

Aminozuren Bestellen

Er is een reden waarom bodybuilders ongeveer een maand voor een wedstrijd stoppen met het gebruik van creatine. Omdat het zoveel water aantrekt zal het volume van de spieren  vergroten, maar het maakt ook de spieren minder gedefinieerd.

Creatine dat niet zelf door het lichaam het lichaam wordt aangemaakt wordt ook verkocht onder de term: Creatine Monohydraat.

aminozuren


Bekijk alle Creatine producten
Bekijk alle te bestellen producten

aminozuren